De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[Netaspect]
[Autosite]

Arafat dwingt Albright
te bemiddelen in ruzie

Van onze correspondent - JERUZALEM, vrijdag

Tot grote ergernis van Israël heeft de Palestijnse leider Jasser Arafat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, gisteren gedwongen te bemiddelen in de vastgelopen onderhandelingen.

Dat gebeurde tijdens een niet geplande, twee uur durende ontmoeting tussen Arafat en Albright in de Egyptische havenstad Alexandrië. Albright arriveerde daar gisteren in de hoop getuige te kunnen zijn van een ondertekeningsceremonie. Arafat was, na zijn bezoek aan Nederland woensdag te hebben afgebroken, al eerder gearriveerd.

Een overeenkomst tussen Israël en de Palestijnen bleek gisteren echter niet mogelijk. En Albright besloot haar reisschema aan te passen. In de vooravond had zij naar Israël willen afreizen voor een ontmoeting met premier Ehoed Barak. Ze stelde haar vertrek echter uit tot rond middernacht, waardoor er ruimte was om eerst met Arafat te praten.

Volgens het oorspronkelijke reisplan zou zij Arafat pas vanavond ontmoeten, na uitgebreide consultaties met de Israëli's. Arafat, kennelijk geholpen door zijn Egyptische vrienden, slaagde er gisteren in dat schema op zijn kop te zetten.

In de verhoudingen in het Midden-Oosten is dat veelbetekenend. Nu heeft Arafat als eerste, en niet Barak, het oor gevonden van Albright, die daarmee tegen haar zin in gedwongen wordt de ruzie tussen Arafat en Barak te beslechten. Een ruzie die overigens inmiddels alleen nog gaat over de vrijlating van 44 extra Palestijnse gevangenen.

Over alle andere geschilpunten is overeenstemming bereikt en Albright verliet gisteravond Egypte dan ook in de zelf verklaarde wetenschap "dat een akkoord binnen uren of dagen kan worden bereikt."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.