De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Netaspect]
[Autosite]

Ecevit wil hele steden verhuizen

GÖLCÜK, vrijdag

De Turkse premier Bülent Ecevit heeft gisteren aangekondigd dat de autoriteiten zich moeten voorbereiden op de verhuizing van complete steden. Met name de inwoners van de totaal verwoeste steden Adapazari, Gölcük en Degirmendere moeten worden verhuisd naar plaatsen waar ze minder kwetsbaar zijn voor aardbevingen, aldus de eerste minister.

Op die manier moeten aardbevingsrampen als die van 17 augustus worden voorkomen. Ecevit erkent dat de Turkse overheid tot nu toe te weinig zorg heeft besteed aan het bepalen welke gebieden voor bebouwing geschikt zijn. Voortaan moet er meer rekening worden gehouden met breuklijnen in de aardkorst en met het gevaar van overstromingen.

Ondertussen bestaat binnen het kabinet onenigheid over het neerzetten van tijdelijke prefabwoningen voor de honderdduizenden die sinds de beving in tenten moeten overnachten, berichtte het dagblad Takvi gisteren.

Minister van Openbare Werken Koray Aydin is een voorstander van het plaatsen van dergelijke noodwoningen, die voor de winter klaar zouden moeten zijn. Andere bewindslieden vinden het echter geldverspilling en menen dat beter direct kan worden begonnen met de bouw van echte huizen. Het dodental van de beving is inmiddels gestegen naar 14.559. (AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.