De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank]
[Eurocard Mastercard]
[CMG]
[Postbank Aandelenfonds]

Nog veel te veel
treinen kampen
met vertraging

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, vrijdag

Nog veel te veel treinen in ons land vertrekken met vertraging. Het op tijd laten rijden van de treinen in ons land staat nog ver weg van de opdracht de NS heeft.

Volgend jaar moet 96% van de treinen met minder dan vijf minuten vertraging vertrekken, zo staat in het nationale verkeers- en vervoersplan SVV-2. Minister Netelenbos (Verkeer) heeft de Tweede Kamer gisteren meegedeeld dat in 1998 nog maar 91,5% van de treinen binnen vijf minuten is vertrokken.

Het op tijd rijden ging in 1998 een half procent beter dan een jaar eerder door onder meer een minder strakke dienstregeling, aldus Netelenbos.

De overheid, als eigenaar van de spoorlijnen, en NS hebben een omvangrijk plan om de vertragingen verder terug te dringen. Op termijn gaat het op tijd rijden van de treinen een rol spelen bij de financiële afspraken met het Rijk om de NS te prikkelen betere dienstverlening te leveren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.