De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Postbank]
[Postbank Aandelenfonds]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[CMG]
[Eurocard Mastercard]

Kamer uit nieuwe
stroom kritiek
op rekeningrijden

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, vrijdag

De Tweede Kamer heeft opnieuw een stroom zeer kritische vragen over het rekeningrijden uitgestort over verkeersminister Netelenbos.

De meeste fracties vinden dat de minister nog veel vragen onbeantwoord heeft gelaten, waarbij de VVD boos opmerkt dat de Kamer hier een halfjaar op heeft moeten wachten. De liberalen en het CDA eisen dat alle informatie binnenkort op tafel ligt omdat zij anders niet willen debatteren over de plannen.

De Kamer is verdeeld over het tussenvoorstel om rekeningrijden bij wijze van proef eerst in één grote stad invoeren. D66 ziet er niets in en voelt meer voor randstadbrede invoering om te kunnen beoordelen of het werkt. De PvdA staat niet te springen, maar kan er mee leven gezien alle weerstand tegen rekeningrijden.

De VVD vindt onder meer dat de regio die als eerste meedoet daarvoor veel te veel geld krijgt (circa 90 miljoen gulden). Ook het CDA is kritisch over deze regeling en vreest dat regio's meer heffingspunten gaan opstellen om meer geld binnen te halen.

PvdA, VVD en D66 betreuren het verder dat Netelenbos geen uitzondering wil maken bij de tolheffing voor gehandicapten en motorrijders, zoals de Kamer had gevraagd. Ook missen VVD en CDA in de plannen de mogelijkheid om naast rekeningrijden tolwegen als alternatief te kunnen aanleggen.

De fracties willen ook weten wanneer minister Netelenbos eindelijk bekend gaat maken welke stad als eerste rekeningrijden gaat invoeren. Nauw betrokken bronnen verwachten dat het toch Amsterdam gaat worden, ondanks alle commotie die in de raad was ontstaan. Minister Netelenbos hoopt voor Prinsjesdag (derde dinsdag in september) uitsluitsel te geven, stelt haar departement.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.