De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[CMG]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank Aandelenfonds]
[Eurocard Mastercard]

'Politie niet de baas op straat'

RIJSWIJK, vrijdag

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat de politie niet de baas is op straat. Dit blijkt uit een opiniepeiling van bureau Intomart, in opdracht van het NCRV-tv-programma Rondom Tien.

Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent van de Nederlanders de politie gebrek aan gezag verwijt. De aanleiding van het onderzoek is het toenemende geweld tegen agenten op straat.

Ruim driekwart van de ondervraagden meent dat de politie met een harder optreden meer gezag uitstraalt. Daarbij moet de politie vaker middelen als pepperspray en wapenstok gebruiken. Bovendien zal meer blauw op straat volgens een ruime meerderheid (71 procent) het tanende gezag van de politie herstellen.

Korpschef P. van Zunderd van de regio Midden- en West-Brabant, portefeuillehouder geweld in de raad van hoofdcommissarissen, is geschrokken van de uitkomst van de enquête. Toch is het volgens hem niet zo dat de politie niet meer de baas op straat is. De uitkomst van het opinie-onderzoek wordt volgens hem vooral bepaald door incidenten. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.