De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank]
[Eurocard Mastercard]
[CMG]
[Postbank Aandelenfonds]
'Maxima's uitstraling fenomenaal'
Dit is Maxima!

Van onze speciale verslaggever Wim Romeijn

BUENOS AIRES, vrijdag - Dit is Maxima Zorreguieta, de 28-jarige Argentijnse aan wie prins Willem-Alexander (32) zijn hart heeft verloren. Maxima was deze week het gesprek van de dag in heel Nederland en in haar geboorteland Argentinië, nadat prins Willem-Alexander openlijk zijn vriendschap en liefde voor haar toegaf.

Prins Willem-Alexander gaf deze week voor het eerst tegenover minister-president Kok blijk van zijn al enige maanden durende vriendschap en genegenheid voor zijn nieuwe vriendin.


FOTO: er is ook tijd voor ontspanning in Maxima's leven. Hier nipt zij, met een sigaretje in haar hand, ontspannen aan een glaasje champagne. De foto's werden driekwart jaar geleden gemaakt in een countryclub in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Volgens Argentijnse vrienden kan Maxima, indien haar relatie met de Nederlandse kroonprins uitgroeit tot iets moois, ooit een 'swingende' Koningin van Nederland worden.

Maxima is een goede bekende in de gegoede kringen in Buenos Aires, waar zij opgroeide en naar school ging. Onze krant sprak met enkele van haar vrienden, die een uiterst warm en respectvol beeld van haar schetsen en haar een warm sociaal gevoel en goed verstand toedichten.

FOTO: Dansen zit Zuid-Amerikanen in het bloed. Ook de sportieve Maxima waagt zich graag van tijd tot tijd op de dansvloer voor een typische Latijnse stijldans, zoals hier met een van de bruiloftsgasten.

De vriendin van kroonprins Willem-Alexander is vrolijk en kent eigenlijk geen slecht humeur, zo verzekert de jonge ondernemer Horacio Vigil, die haar meerdere malen op party's van gemeenschappelijke vrienden ontmoette.

Uitstraling
"In elk gezelschap vestigt Maxima Zorreguieta ogenblikkelijk de aandacht op zich."Daar kan ze eigenlijk niets aan doen. Haar uitstraling is echt fenomenaal. Ze is in de omgang verder gewoon een gezellige jonge vrouw met klasse en zonder kapsones", aldus Horacio.

FOTO: Tijdens dit typische Latijns-Amerikaanse bruiloftsfeest wordt prins Willem-Alexanders nieuwe verovering Maxima omringd door goede vrienden en kinderen die samen feest vieren in de zwoele buitenlucht.

In de statige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was Maxima tot haar verhuizing naar New York jarenlang een vaste en graag geziene gaste op feestjes en andere sociale evenementen van de kleine maar snelle en vermogende plaatselijke jet-set. Maxima kwam in dat milieu terecht door haar opleiding aan de prestigieuze Northlands College waar meisjes van de allerrijkste ouders een streng Britse opleiding krijgen die volgens oud-studente Edelberta Pascal soms Victoriaanse karaktertrekjes draagt. "Je leert er niet alleen het spreekwoordelijke rekenen maar vooral ook verantwoordelijkheden die vastzitten aan een bevoorrechte maatschappelijke positie." Slechts weinigen in Argentinië kunnen het lesgeld van ongeveer drieduizend gulden per kind per maand dat het Northlands College vraagt opbrengen.

Op één van de foto's die wij gisteren enige tijd publiceerden in het kader van de berichtgeving over prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta stonden tot onze spijt niet de juiste personen afgebeeld. Het betreft de foto waarop een man zijn arm slaat om het middel van een vrouw. Wij betreuren dit en bieden onze verontschuldiging aan.

De hoofdredactie

Maxima schuwde het uitgaansleven in Buenos Aires niet. "Maar vergis je niet", zo waarschuwt Horacio Vigil, "Maxima is een dame van top tot teen in de volste zin van het begrip. Ze komt uit een gedistingeerde familie waar onserieus gedrag niet was en is toegestaan. Haar vader heeft altijd een oogje in het zeil gehouden. Over diens Latijnse strengheid klaagde ze ook wel eens over", zo weet Horacio.

Polo
In de weekeinden was Maxima steevast te vinden op de polovelden van de chique noordelijke voorsteden van Buenos Aires. "Voor ons en zeker ook voor Maxima is polo veel meer dan een sport alleen, het is een sociaal evenement. Je wilt zien en gezien worden. De oude Zorreguieta vond dat polo-gebeuren maar niets. Maar voor Maxima, en dat geldt eigenlijk voor ons allemaal, was het iets om al vanaf woensdag of donderdag naar uit te kijken. Ze begon dan in het rond te bellen om leuke uitstapjes te organiseren", zo herinnert Horacio Vigil die het niet kan nalaten op te merken dat Maxima het in zich heeft om ooit een 'swingende koningin' van Nederland te worden", zo oordeelt de jonge zakenman.

Ondertussen ligt Argentinië niet echt wakker van de belangstelling uit Nederland voor Maxima. "Ze schijnt mooi en blond te zijn. Dat heb ik horen zeggen. Maar dat is niets bijzonders hoor. Het wemelt hier in dit gezegende land van de prachtige vrouwen", zo constateert bakkersbediende Zolida Marquez in de wijk Palermo. Ook voor Mariana Queroz die in een boekwinkel werkt is de opschudding moeilijk te begrijpen.

Is paleis knus?
"Ik heb nog een fotootje van jullie kroonprins gezien. Lijkt wel een aardige knul hoor maar dan is ook alles gezegd. Of die Maxima het goed bekeken heeft wil ik even betwijfelen. Is het daar bij jullie niet een beetje koud? Zo'n paleis lijkt me ook niet echt knus. Nee hoor ik zou lekker hier in Buenos Aires blijven. Genoeg leuke en stoere binken hier", zo meent de eveneens niet onaardig ogende Mariana.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.