De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
3 september 1999

 


[Eurocard Mastercard]
[ABN AMRO]
[Postbank]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[Postbank Aandelenfonds]

Gewoon druk bezig
met waterbeheer

Van onze verslaggevers - AMSTERDAM, vrijdag

Prins Willem-Alexander stortte zich gisteren daags na alle commotie rond de bekendmaking van zijn vriendschap met de Argentijnse Maxima Zorreguieta (28), op zijn nieuwe aandachtsveld: het waterbeheer.

In het Kurhaus in Scheveningen woonde hij een symposium bij van de Commissie Integraal Waterbeheer. Een onderwerp dat zich normaal gesproken in een beperkte belangstelling van journalisten mag verheugen, trok dit keer een kordon fotografen en verslaggevers. Elke laatste foto van de prins lijkt deze dagen nieuws.

Hij moest gisteren zelf een beetje lachen om al die belangstelling. "Ik ben erg blij met deze plotselinge belangstelling van de pers voor het waterbeheer", zei hij geamuseerd tegen de naast hem zittende staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevr. drs. J. M. de Vries.

De bewindsvrouw noemde het van levensbelang om ook in Nederland goed om te gaan met ons drinkwater. "Schoon water is een universele levensbehoefte. Daarom zou het recht op goed drinkwater moeten worden opgenomen als één van de Universele Rechten van de Mens."

Voor komende zondag wordt aan een selectie van Nederlandse fotografen de gelegenheid geboden om foto's te maken op Huis ten Bosch van Koningin Beatrix, prins Claus en hun drie zoons. Een bijna jaarlijks terugkerend foto-uurtje waarbij fotojournalisten de kans krijgen actuele ontspannen plaatjes van Nederlands eerste familie te schieten. De stille hoop dat bij deze gelegenheid ook Willem-Alexanders nieuwe vriendin Maxima aanwezig zou zijn, werd gisteren door de Rijksvoorlichtingsdienst direct de kop in gedrukt. Er zal bij de fotosessie maar één vrouw aanwezig zijn, was het alleszeggende commentaar: de Koningin.

Heel wat minder vergaat het de ouders van Maxima in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, vader Jorge Zorreguieta (71) en moeder Maria del Carmen Cerruti. Na het bekend worden van de romance van hun dochter met de Nederlandse troonpretendent hebben zij zoveel last van nieuwsgierige journalisten dat zij hun appartement aan de Calle Uriburu 1252 hebben verlaten voor een vakantie van onbeperkte duur.

Ook Maxima zelf heeft weinig tijd om aan haar nieuwe situatie in de schijnwerpers te wennen. Op de voordeur van het gebouw waarin zijn in New York woont, hangt bij het bellenbord een briefje met de tekst: Maxima is op reis.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.