De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 
 

maandag
23 augustus 1999
 

[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]

Hockeysters blijven makkelijk winnen

KEULEN, maandag

Het Nederlands vrouwenelftal heeft ook zijn derde wedstrijd op het EK hockey in Keulen overtuigend gewonnen. Tegen het zwakke Frankrijk werd het 6-0. Met negen punten staat Oranje in groep A fier bovenaan en de ploeg van coach Tom van 't Hek lijkt de halve finales alleen theoretisch nog mis te kunnen lopen.

"De speelsters van Frankrijk vroegen of ze met ons op de foto mochten", zei de twee keer scorende Fleur van de Kieft na afloop van het eenzijdige duel. Het kenmerkte het grote krachtsverschil op het EK. Het lijkt na uitslagen als 15-0 en 7-0 moeilijk voor de internationals om gemotiveerd te blijven. De strafcorner van Nederland liep totaal niet. Van de zestien pogingen ging er maar één in, een variant van Deiters. Van 't Hek kon zich er niet druk over maken. Het toernooi lijkt voor Nederland pas echt te beginnen in de halve finale, waar naar verwachting Engeland of Spanje de tegenstander is.

Keulen. Vrouwen, EK, voorronde. Groep A: Nederland - Frankrijk 6-0 (4-0). 13. Van de Kieft 1-0, 23. Moreira de Melo 2-0, 25. Moreira de Melo 3-0, 32. Thate 4-0, 51. Van de Kieft 5-0, 54. Deiters 6-0 (sc). Scheidsrechters: Dale (Zim), Power (Ier). Toeschouwers: 2000.

Amstelveen. Oefeninterland, mannen. Nederland - Italië 15-1 (6-0). Doelpunten Nederland: Van Meer 3, Van Wijk 3, Lomans 2, Eikelboom 2, Veen 2, Brinkman, Geeris, De Nooijer. Bijzonderheid: Van Pelt speelt 200e interland.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.