De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


maandag
23 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[Postbank Aandelenfonds]
[ABN AMRO]

Fusieplannen voor Deutsche
bank en Dresdner bank

Van onze correspondent - FRANKFURT, maandag

De Deutsche bank (nu nog de grootste bank ter wereld) en de Dresdner Bank (de derde bank in Duitsland) praten over een samenvoeging van hun dienstverlening aan particuliere klanten. Daarmee blijkt er toch iets waar van de hardnekkige fusiegeruchten van de laatste dagen op de beurs in Frankfurt. Een dergelijke samenwerking zou in een later stadium tot meer kunnen leiden.

Het verantwoordelijke bestuurslid van de Deutsche Bank, Tessen von Heydebreck, verklaarde tegenover het Duitse weekblad Der Spiegel dat er gesprekken plaatsvinden tussen beide banken op 'specialistenniveau' om te kijken in hoeverre er kostenbesparingen mogelijk zijn bij het relatief dure en dus weinig winstgevende bankieren voor (meer of minder) vermogende particulieren. Deutsche Bank heeft 6,8 miljoen particuliere klanten en de Dresdner Bank 6 miljoen. Deutsche Bank brengt haar particuliere klanten onder in een apart bedrijf met 15.000 werknemers en een balanstotaal van ƒ96 miljard.

Deutsche Bank is met een balanstotaal van ruim ƒ1500 miljard nu nog de grootste bank ter wereld maar als de vorige week aangekondigde fusie van drie grote Japanse banken in 2002 doorgaat, nemen die de koppositie over.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.