De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
23 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Primafoon]
[CMG]
[Dell]
[Postbank Aandelenfonds]
[Postbank]
[Quicklink]

Fiets stelen geen taboe voor Leidse student

LEIDEN, maandag

Hoe netjes is 'het student' anno 1999? In Leiden heeft 54 procent van de eerstejaars er elk geval geen moeite mee om een fiets te stelen, als die niet op slot staat. Bij plagiaat is de drempel nog lager: als het zo uitkomt schrijft zestig procent de scriptie over van een student van een andere universiteit.

,,Had de eigenaar 'm maar op slot moeten zetten'', verklaart een student in de dilemmatest van het universiteitsblad Mare over zijn bereidheid om een fiets mee te nemen. ,,In geval van een kinderzitje breng ik de fiets terug'', zegt een ander.

De redactie stelde 100 studenten dertien vragen over ethische kwesties uit het studentenleven. Bijna één op de drie studenten wil wel spieken tijdens een tentamen, terwijl slechts zes procent bereid is een boek te stellen, ook al zijn ze blut.

Andere uitkomsten: 81 procent begint nooit een liefdesrelatie met de nieuwe geliefde van hun vriend of vriendin. De moederliefde kent geen grenzen. Van de eerstejaars zegt 86 procent nooit te liegen tegen mamma. Tenslotte: op de uitnodiging van een huisgenoot om mee te kijken naar een pornofilm gaat 30 procent in.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.