De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]

Sterk deelnemersveld in Ronde van Nederland

Van onze speciale verslaggever - AMSTERDAM, woensdag

Met de presentatie van een fraai deelnemersveld en een uitmuntend rapportcijfer werd de bal weer richting de overheid gekaatst. Als koersdirecteur van de Ronde van Nederland/GP Visa deed Paul Nouwen opnieuw een dringende oproep aan Den Haag om de bezuinigingsmaatregelen ten aanzien van het Korps Landelijke Politie Diensten terug te dringen. Nouwen: "Wij kunnen niet zonder de KLPD. Onze reclame-karavaan kan nu nog alleen in de stad en de aankomstplaats rijden. Hoe kunnen wij in de toekomst onze sponsors tevreden houden? Olympia's Tour heeft door deze maatregelen al een dag moeten inleveren. Hangt dat lot ook boven ons hoofd?"

Met een budget van twee miljoen gulden is de stichting er wederom in geslaagd om vanaf a.s. dinsdag voor de 39e keer een topveld door het slagveld te jagen. Tussen Gouda en Landgraaf liggen er 108 rotondes en 221 'landmijnen' van het kaliber bloembak, verkeersdrempel, achteloos geparkeerde auto's en vluchtheuvels verstopt. "Om de vijftien ploegen veilig door ons land te loodsen", vertelde de voormalige ANWB-topman, "hebben wij zelf ook dertig motorrijders ingehuurd. Verder kunnen wij niet gaan. In verhouding tot de publieke belangstelling is de inzet van politiebegeleiding bij wielerkoersen uitermate gunstig. De wielersport is gratis. Niet elitair. Kent geen skybox of supportersgeweld en is zeer publieksvriendelijk. De overheid zou er alles aan gelegen moeten zijn om deze sport te bevorderen. Daarom heb ik met KNWU-voorzitter en CDA-Kamerlid Joop Atsma al met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken om de tafel gezeten. Wij hebben de toezegging gekregen dat de bezuinigingen nogmaals onder de loep worden genomen. Dat is een stap in de goede richting."

Van de UCI kreeg zijn organisatie het rapportcijfer van 98.5 op een schaal van honderd. Met vedetten als Boogerd, Blijlevens, Steels, Ullrich en Museeuw aan het vertrek, verdient het rennersveld met 27 coureurs uit de top-100 wederom een dikke voldoende. Paul Nouwen: "Helaas moet Ludo Dierckxsens ontbreken door zijn schorsing van zes maanden. Eerlijkheid wordt in België zwaar bestraft".






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.