De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]
[V & L informatica]

Crisisberaad bij FC Volendam

VOLENDAM, woensdag

Bij de voetbalclub FC Volendam is de lucht nog lang niet opgeklaard. Na recente problemen tussen de Raad van Toezicht en het bestuur van de club uit de Toto Divisie, heeft de huisbank besloten wegens de huidige onoverzichtelijke situatie de betaalopdrachten aan te houden. Crisisberaad op 24 augustus moet duidelijkheid brengen.

Het overleg vindt plaats op initiatief van het gemeentebestuur van Edam-Volendam. Na ampel beraad heeft het bestuur van de voetbalclub besloten op de uitnodiging in te gaan. Bij de vergadering is tevens de Raad van Toezicht en een delegatie van de KNVB, onder leiding van directeur Arie van Eijden, aanwezig.

De Raad van Toezicht, die als controlerende instantie recentelijk in het leven werd geroepen, zegde vorige maand na een onderzoek het vertrouwen in het bestuur op. In een kort geding bepaalde de president van de rechtbank in Haarlem echter op 2 augustus in een tussenvonnis dat het ontslag van het bestuurscollege moest worden teruggedraaid tot tenminste een vervangend bestuur was gevonden.

Wel werd de clubleiding onder strak financieel toezicht geplaatst van de Raad. Zo dient het bestuur voor elke financiële verplichting van meer dan 1000 gulden toestemming te vragen.

Directeur Van der Meer van de Generale Bank Volendam heeft het bestuur van de voetbalclub laten weten geen betaalopdrachten meer uit te voeren tot de uitkomst van de vergadering op 24 augustus.

Vorig jaar kwam Volendam ook in grote problemen, waarbij bankroet dreigde. Op het laatste moment kon de ondergang worden voorkomen door de hulp van de gemeente, die de grond van het stadion aanvankelijk voor het symbolische bedrag van 1 gulden aanbood, maar later de hele accommodatie overnam voor 8,5 miljoen gulden.

• Directeur Roelant Oltmans van Toto Divisie-club NAC, had gisterenmiddag een hele leuke verrassing voor duizenden jeugdige Bredanaars, waarvan de ouders moeten rondkomen met een minimumloon. Zij mogen alle competitiewedstrijden van NAC dit seizoen voor slechts 25 gulden bezoeken. "Via een gulle gever hebben we een fiks bedrag binnen gekregen", aldus Oltmans. "Deze heeft wel laten weten wat we met het geld moeten doen. De kinderen van Bredanaars met een minimuminkomen, in het bezit van de Breda Pas, moeten onder meer het hele seizoen flink gereduceerd naar de wedstrijden kunnen kijken. We hebben een speciaal fonds gesticht, dat de komende weken met nog meer plannen naar buiten komt", zei Oltmans.

• De tuchtcommissie van de KNVB heeft Danny Hesp (NEC) voor een wedstrijd geschorst. Ook kreeg Veendam-trainer Azing Griever een voorwaardelijke boete van 250 gulden met een proeftijd van een jaar voor het bij herhaling niet eens zijn met de beslissingen van de scheidsrechter en zijn assistent in het duel met Emmen op 11 augustus.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.