De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]
[V & L informatica]

Gullit pareert kritiek

Van onze Telesportredactie - NEWCASTLE, woensdag

Met een nuchtere uitleg heeft Ruud Gullit alle geruchten over een mogelijk vertrek bij Newcastle United naar het rijk der fabelen verwezen. "Het commentaar dat ik op de televisie gegeven heb, daar zat helemaal niets achter. Toen ik gevraagd werd, of ik bij een volgende nederlaag zeker wist of ik de week daarna nog in functie zou zijn, heb ik alleen gezegd dat ik dat niet wist."

Daarom haalde de Nederlandse manager van Newcastle United ook zijn schouders op voor het commentaar dat zijn schoonvader Henny Cruyff in de media gegeven heeft. Hij beschuldigde Ruud Gullit ervan, in de pers gezegd te hebben dat hij naar Nederland terug wilde omdat zijn vriendin Estelle dat eiste. Volgens Henny Cruyff wilde de ex-international zich daarmee indekken voor een eventueel vertrek uit Engeland. Ruud Gullit: "Het enige wat ik daarop te zeggen heb, is dat niemand die man moet geloven. Hij is alleen uit om wraak op me te nemen."

Wat deze 'wraak' inhoudt wil Ruud Gullit niet zeggen, maar welingelichte bronnen weten te melden dat Estelle Cruyff al enige tijd geen contact heeft en wil met haar vader, die het contact met haar herstelde nadat zij een relatie met de bekende sportman kreeg. De problemen met Ruud Gullit ontstonden toen, ondanks de radiostilte tussen vader en dochter, de in financiële problemen verkerende Henny Cruyff de voetballer verzocht om hem te helpen de fiscus om de tuin te leiden. Toen Ruud Gullit dat weigerde, vroeg Henny Cruyff de ex-international om een lening. Ruud Gullit kapte daarop het contact met zijn schoonvader af.

Dat betekende, volgens ingewijden, het begin van veel publicitaire ellende voor Ruud Gullit.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.