De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard MasterCard]

Denemarken schotloos

Van onze speciale verslaggever - KOPENHAGEN, woensdag

In Nederland wordt nogal eens gezeurd over de geringe doeltreffendheid van de voorwaartsen bij Oranje, maar het is niets vergeleken bij de problemen van Bo Johansson, de Zweedse bondscoach van Denemarken. Het totaal aantal treffers van zijn 18-man tellende selectie bedraagt welgeteld twintig. In vergelijking: Patrick Kluivert alleen kwam al tot een totaal van 14.

"Het is dus wel duidelijk waar ons zwakke punt ligt", aldus Johansson, die voor vanavond in de aanval de beschikking heeft over Feyenoorder Jon Dahl Tomasson en ex-PSV'er Peter Möller. In de defensie is een plaats ingeruimd voor de 'Brabander' Jan Heintze. "Ik mis Allan Nielsen van Tottenham Hotspur en uiteraard Jesper Gronkjaer en Ole Tobiasen van Ajax. "Vanwege de enorme blessuregolven waaronder we vorig seizoen leden hebben we grote achterstand opgelopen in de EK-kwalificatiereeks."

Denemarken benut de oefenwedstrijd als warming-up voor de beslissende eerste week van september als Zwitserland (thuis) en Italië (uit) de tegenstanders zijn. Wil de Europees kampioen van 1992 zich kwalificeren voor Euro 2000 dan moeten de Zwitsers worden verslagen en in Italië gelijk worden gespeeld. Anders is het verhaal Denemarken over. Evenals het verhaal Bo Johansson. De Zweed heeft al aangekondigd de bond te verlaten en zal per 1 juli 2000 worden opgevolgd door Morten Olsen. "Dat is nog niet definitief bevestigd, maar het is hier het gesprek van de dag. Nee, over de rol van Michael Laudrup is me niets bekend. Tot dusver zijn dat slechts geruchten, al kan ik me de combinatie goed voorstellen."

Van Nederland weet de coach weinig. "Ik heb ze in 1992 voor het laatst live gezien. Het zijn allemaal grote namen, maar dat betekent niet automatisch een groots team."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.