De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]

Van der Lugt ontevreden
over prestaties ING

Van een onzer redacteuren - AMSTERDAM, woensdag

ING-bestuursvoorzitter G. van der Lugt is ontevreden over zijn bank-verzekeraar. "Onze kosten stijgen te snel en die trend is niet acceptabel. Daarnaast is de ontwikkelingstijd voor nieuwe financiële producten te lang", aldus Van der Lugt.

De topman uitte zijn kritiek onlangs op een speciale ING-conferentie, zo meldt het bedrijfsblad ING News.

De directie van ING Groep besteedt ondertussen veel aandacht aan de bestrijding van de te hoge kostengroei. In mei hebben alle divisies een brief gekregen met nieuwe doelstellingen op het gebied van de kosten.

De bank-verzekeraar is groot geworden door het aanbieden van bank- en verzekeringsproducten via diverse verkoopkanalen. Maar de onderlinge samenwerking kan beter, tekent Van der Lugt aan. "We moeten concluderen dat we hogere verwachtingen hebben geschapen dan we konden waarmaken. Investeerders zijn daardoor teleurgesteld en vinden dat ING op het gebied van geïntegreerde financiële diensten minder presteert", zegt hij.

De topman vindt verder dat veel kansen worden gemist. "Dat kan zijn veroorzaakt door een te strikte focus op de eigen interesses, onwetendheid van elkaars capaciteiten of onverenigbare persoonlijkheden."

Om de onderlinge samenwerking in het internationaler wordende concern te verbeteren, wordt de voertaal voor het management vanaf volgend jaar Engels, zo verklaart Van der Lugt. Hij reageert daarmee op een onderzoek onder zijn eigen personeel. Te veel buitenlandse werknemers vinden ING nog te Nederlands.

Ondertussen is de zoektocht naar een Amerikaanse verzekeraar op een laag pitje gezet, zo blijkt uit het blad. ING kan geen goede overnamekandidaten vinden. Toch blijft de aankoop van een Amerikaanse verzekeraar een topprioriteit.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.