De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Autosite]

Problemen Heineken
bij overname van
Spaanse Cruzcampo

Van een onzer redacteuren - BRUSSEL, woensdag

Heineken krijgt te maken met een belangrijke complicatie bij de overname van de Spaanse bierbrouwer Cruzcampo. Europees commissaris Van Miert (concurrentie) heeft besloten dat de Spaanse mededingingsautoriteit haar oordeel mag vellen in deze zaak.

Spanje vroeg Van Miert vorige maand of het zelf de overname mocht behandelen. Madrid vreest voor een te invloedrijke positie van Heineken, dat ook al een meerderheidsbelang heeft in brouwerij El Aguila. Het was voor het eerst dat Madrid zo'n verzoek deed. Op grond van de 'bijzondere kenmerken van de Spaanse biermarkten' stemt Van Miert daar nu in toe.

De Spaanse mededingingsautoriteit, Dirección General de Economia y Defensa de la Compentencia, vreest een buitenlandse overheersing van de biermarkt als Heineken alle aandelen in Cruzcampo verwerft. Daarom wil zij de geplande overname diepgaand onderzoeken. Het is nog onbekend hoeveel tijd dit onderzoek in beslag zal nemen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.