De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Autosite]

Banken voeren druk
op bewindvoerders
Ceteco verder op

Van een onzer redacteuren - AMSTERDAM, woensdag

De banken van Ceteco, de grootste schuldeisers van het met uitstel van betaling kampende handelshuis, hebben de druk op de bewindvoerders flink opgevoerd. Het plan om een sterk afgeslankt Ceteco overeind te houden met de hulp van een strategische partner, stuit op weinig liefde. De banken vinden dat de boedelbeheerders de onderdelen van Ceteco zeer snel moeten verkopen. Dit melden bronnen rond Ceteco.

Opvallend is dat de voorheen zo dwarsliggerige Citibank één front vormt met de overige Europese banken, zo meldt een betrokkene. De banken, waaronder ING en ABN Amro, willen dat de bewindvoerders snel afscheid nemen van Ceteco.

Tot nu toe worden sommige landendivisies in Zuid-Amerika nog financieel gesteund door de lokale banken, maar de angst bestaat dat de steun alsnog wordt ingetrokken, waardoor de financiële problemen groter worden. De bewindvoerders wilden gisteren geen commentaar geven.

Ceteco vroeg in juni uitstel van betaling aan. De miljoenenverliezen in Argentinië en Venezuela hadden het concernvermogen uitgehold. Ook werd het concern hard getroffen door natuurgeweld en een economische crisis in Zuid-Amerika. Ondanks alles wilden de boedelbeheerders nog geen faillissement aanvragen voor Ceteco. Geprobeerd werd de Zuid-Amerikaanse dochters af te stoten, terwijl een afgeslankt Ceteco, met vooral vestigingen in Midden-Amerika, op zoek kon gaan naar een sterke partner. De bewindvoerders voerden gesprekken met diverse overnamekandidaten, zo verklaarden ze enkele weken geleden nog.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.