De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Autosite]

Arcadis handhaaft Franse deelneming

Van een onzer verslaggevers - ARNHEM, woensdag

Ingenieursbureau Arcadis handhaaft haar Franse deelneming in Antea. Met de meerderheidsaandeelhouder van de verliesgevende dochter wordt wél onderhandeld over een manier waarop Arcadis het financiële risico dat de onderneming met Antea loopt, te beperken.

Arcadis maakte gisteren over de eerste zes maanden van 1999 een nettowinst bekend van ƒ16,1 miljoen, 11% meer dan over dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van het Arnhemse ingenieursbureau nam met 10% toe, tot ƒ358,8 miljoen. Voor heel 1999 verwacht Arcadis een nettowinst die "circa 10%" hoger is dan de ƒ34,2 miljoen (voor baten en lasten) over 1998.

De marktomstandigheden voor Arcadis als geheel zijn "gunstig", aldus de onderneming, "met uitzondering van Duitsland en Frankrijk". In Duitsland is Arcadis actief middels een drietal ondernemingen: Arcadis Grebner, Arcadis Trischler & Partner en Arcadis Asal.

Een versnelde integratie van het vorig jaar overgenomen Grebner met de overige twee moeten de kosten in Duitsland worden gereduceerd. Of daarbij arbeidsplaatsen verloren gaan, wil een woordvoerder van Arcadis desgevraagd niet zeggen.

In Frankrijk heeft het ingenieursbureau sinds 3½ jaar een 35%-deelneming in Antea. "We zijn destijds overeengekomen dat we na drie jaar konden beslissen om het minderheidsbelang uit te breiden tot een meerderheidsbelang, of weer uit te stappen", aldus de woordvoerder.

"Door de slechte marktomstandigheden in Frankrijk hebben we van een meerderheidsbelang afgezien. Daarnaast hebben we besloten om niet uit te stappen, omdat we de Franse markt te interessant vinden."

"We zijn nu met meerderheidsaandeelhouder BRGM in gesprek over een tussenoplossing waarbij wij gebruik kunnen blijven maken van zaken als marketing en kantoorruimtes, maar waarbij het financiële risico wordt beperkt." Welke vorm die tussenoplossing uiteindelijk krijgt, is volgens de woordvoerder van Arcadis nog niet te zeggen. "Er wordt nog over onderhandeld."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.