De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ABN AMRO]
[Autosite]

Alcoa doet nieuw bod op Reynolds

Van een onzer redacteuren - RICHMOND, woensdag

Het Amerikaanse Alcoa, 's werelds grootste aluminiumproducent, heeft opnieuw een vijandig bod uitgebracht op de Amerikaanse concurrent Reynolds. Dit nadat Reynolds afgelopen zondag liet weten het eerste bod "onvoldoende" te vinden. Alcoa eist bovendien het vertrek van het Reynolds bestuur.

Alcoa deelde maandag mee het bod van $5,6 miljard volledig in contanten te voldoen en niet zoals het eerste bod, deels in contanten en deels in aandelen. Erg gelukkig leken Reynolds-beleggers hier niet mee, de koers van de aluminiumproducent daalde afgelopen maandag op de effectenbeurs van New York met $½ naar $69.

Verschillende analisten hebben gezegd dat het bod van Alcoa te laag is en voorspelden een overname-oorlog. Een mogelijke overname-kandidaat is het Canadese Alcan, ondanks de aankondiging van Alcan's plan voor een fusie met Alusuisse en Pechniney.

Het fonds Michigan Avenue Partners deed afgelopen vrijdag ook al een tegenbod op Reynolds, maar gaf volgens beursfunctionarissen in New York geen bijzonderheden over het bedrag.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.