De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Netaspect]
[Autosite]

Primakov gaat oppositie leiden

MOSKOU, woensdag

De voormalige Russische premier Jevgeni Primakov heeft gisteren aangekondigd als lijsttrekker te gaan fungeren binnen de als machtig veronderstelde oppositionele Vaderlandpartij.

De partij, met als ander kopstuk de Moskouse burgemeester Joeri Loezjkov, wordt gezien als een grote kanshebber om de parlementaire verkiezingen van december te gaan winnen. Ook zouden Primakov en Loezjkov, 's lands populairste politici, hoog kunnen scoren bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Primakov en Loezjkov waren ooit bondgenoten van Jeltsin. Het bondgenootschap is echter omgeslagen in bittere rivaliteit. De Vaderlandpartij vormt een alliantie met een groep tegen Jeltsin agerende regionale gouverneurs. De centrumpartij mikt op een breed kiezerspubliek. De beoogde aanhang bestaat onder andere uit voormalige aanhangers van Jeltsin en radicalen zoals communisten.

Primakov kondigde aan dat hij de grondwettelijke macht van de president wil gaan inperken. Kabinet en parlement zouden meer macht moeten krijgen. Verder kondigde de nieuwe lijsttrekker aan de strijd te willen aanbinden met de criminaliteit en de corruptie in Rusland. (AP/REUTERS)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.