De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Netaspect]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Seks doodde Michael Hutchence

AMSTERDAM, woensdag

Popster Michael Hutchence was zo verslaafd aan bizarre en perverse seks dat het hem zijn leven heeft gekost! Dat onthulde zijn vriendin, de tv-presentatrice Paula Yates, gisteravond in een tv-documentaire die werd uitgezonden op het Engelse Channel 4. In dit programma, 'De dood van Michael Hutchence', vertelde zij dat zij er zeker van is dat Hutchence bij een bizar seksspel per ongeluk om het leven is gekomen.

INXS-ster Hutchence werd naakt, hangen aan een leren riem, in zijn hotelkamer in Sydney gevonden. In het programma van gisteravond kwam bovendien aan het licht dat het seksleven van Hutchence geen grenzen kende. Zo heeft hij popster en actrice Kylie Minoque eens bemind in een vliegtuig terwijl zij vlak achter de Australische premier Bog Hawkes zaten.

De 38-jarige Paula, de moeder van Hutchence's dochter Tiger Lily, verbrak voor het eerst het stilzwijgen over de dood van haar ex-partner. Ze gaf toe dat Hutchence gefascineerd was van zogenaamde wurgseks, waarbij men zichzelf bijna wurgt om zo tot een hoogtepunt te komen. Men gaat daarbij zo ver dat men bijna bewusteloos is.

Yates schroomde ook niet te vertellen dat Hutchenxe haar meerdere keren bijna tot stikken toe heeft gewurgd om zo de spanning van hun seksleven op te voeren. Ook heeft hij haar enkele malen vastgebonden in bed. Yates zei dat Hutchence wat hij deed doodnormaal vond.

Paula maakte er ook geen geheim van dat zij voor het eerst met hem naar bed ging nadat zij hem had geïnterviewd in haar toenmalige tv-programma 'The Big Breakfast'. Dertig minuten na de uitzending beminden zij elkaar al. "Hij was gewoon een gevaarlijke jongen. Hij vond niets te gek. Hij vond alles acceptabel. Trio's, met z'n vieren, het maakte hem niets uit."

Michael had een geheel eigen visie op Paula Yates. Ze zei: "Hij zag mij als een combinatie van iemand die een babydoll draagt, maar tegelijkertijd veel kinderen heeft. Hij hield van de gedachte dat hij alles kon krijgen." Ze vertelde gisteravond ook dat Michael vaak met haar sprak over wurgseks. "Hij zei dat hij het graag eens wilde proberen, maar bang was dat het een van ons zou kunnen doden."

In het programma kwam ook Hutchence's broer Rhett Hutchence aan het woord. Hij beschreef zijn broer als iemand die telkens iets nieuws wilde ontdekken. "Hij probeerde allerlei vormen van seks."

Hutchence's vriend Nick Egan vertelde dat de zanger ook vaak gebruik maakte van de diensten van prostituees die hij oppikte in Londens red light district King Cross. "Hij koos dan onaantrekkelijke vrouwen uit, omdat het pervers voor hem was. Het was smerig en riskant."

Yates is ervan overtuigd dat Hutchence geen zelfmoord heeft gepleegd. Zijn wurgseks liep gewoon uit de hand. Een expert op dit gebied, prof. Stephan Hucker: "Hij werd naakt gevonden. Dat is het sterke bewijs dat hij auto-erotische seks had. Hij werd gevonden terwijl omringd was door foto's van Paula Yates.

Tijdens die laatste fatale nacht in zijn hotelkamer belde een verwarde Hutchence nog naar zijn manager in New York, een ex-vriendin en naar Bob Geldof. Hij was wanhopig dat Geldof en Paula Yates maar bleven vechten om hun kinderen Fifi (16), Peaches (8) en de zeven jaar oude Pixie.

Met Paula's onthulling dat Hutchence stierf tijdens een seksorgie heeft zij zich de woede op de hals gehaald van Hutchence's familie. Michaels vader Kelly, een succesvol zakenman, zegt dat zijn zoon niet op deze wijze is gestorven. Maar Paula houdt vol: "Het hele scenario van het naakt zijn, zonder een afscheidsbrief achter te laten, vind ik het meest overtuigend. Michael zou het hebben gehaat naakt te worden gevonden en zo zijn waardigheid te verliezen. Hij bezat, wat er ook gebeurde, veel waardigheid. Dus om zich naakt te laten vinden? Nee!"

Toen Paula Yates aanvankelijk werd meegedeeld dat Hutchence zelfmoord had gepleegd, was ze verbijsterd. "Ik kon het gewoon niet geloven. Ik kreeg een shock, zeker omdat er zoveel bewijsmateriaal was dat dit niet het geval kon zijn. Paula was het dan ook niet eens met deze verklaring voor Hutchence's dood. Ze is ervan overtuigd dat als Michael zelfmoord had gepleegd hij dat op een heel andere manier zou hebben gedaan. "Hij zou een afscheidsbrief hebben geschreven. Hij zou er een heel ritueel van hebben gemaakt. Hij zou zich hebben aangekleed. Als hij er ooit aan gedacht zou hebben zichzelf te doden, wat hij geloof ik, nooit heeft gedaan. Zeker niet met zijn verantwoordelijkheidsgevoel jegens mij en Tiger Lily, die hij toch heel serieus nam."

Zij vindt dit vooral belangrijk voor hun dochter Tiger Lily. "Ik wil dat zij echt weet hoe haar vader was. Hij zou nooit op een laffe manier uit het leven zijn gestapt en haar in de steek hebben gelaten."

Paula Yates hoorde het nieuws over Hutchence's dood, zei ze gisteravond, midden in de nacht van haar vriendin Belinda. "Zij kwam naar mijn huis. Het leek of ik een klap in mijn gezicht kreeg toen ik het hoorde. Ik raakte buiten zinnen. Ze konden me tot in de wijde omtrek horen schreeuwen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.