De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Netaspect]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Fraude met miljarden
door overheid Bosnië

Van onze correspondent - BOEDAPEST, woensdag

In Bosnië is voor twee miljard gulden aan overheidsgelden en internationale steun verduisterd. De diefstal, waarvan de hoogste leiders van het land profiteerden, was zo omvangrijk dat hulporganisaties en ambassades erover zwegen om internationale donors niet af te schrikken.

Dit meldt de New York Times, zich baserend op een rapport van de commissie voor fraudebestrijding van de Verenigde Naties. Een woordvoerster van die commissie heeft bevestigd dat het bedrag inderdaad wordt vermist.

Vorig jaar constateerde dezelfde onderzoekscommissie al een groot aantal fraudes in de centraal-Bosnische stad Bugonjno. Religieuze leiders, leger- en politie-officieren en ambtenaren verkochten daar eigendommen van de staat voor eigen gewin. In de huidige verduistering worden 220 gevallen onderzocht. Het gaat daarbij onder meer om gestolen fondsen voor het aanleggen van wegen en scholen.

Volkswagen, een van de grootste investeerders in het land, klaagde eerder al over het ondoorzichtige, op communistische leest geschoeide overheidsapparaat in het land.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.