De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Netaspect]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Autosite]

Brand onbeheersbaar in olieraffinaderij

ANKARA, woensdag

De brandweer heeft de controle verloren over de brand in de olieraffinaderij van Gölcük, nabij Izmit. In een straal van vijf kilometer in de omtrek is iedereen geëvacueerd.

Een brandweerman vertelde dat het gevaar bestaat dat de raffinaderij ontploft. Dit was hem verteld door de staatsoliemaatschappij Tupras, die de fabriek exploiteert. Dagelijks worden daar 226.000 vaten olie geproduceerd.

De brand in de raffinaderij ontstond kort na de zware beving, waarvan het epicentrum vlak bij Izmit lag. In de middag leek het er nog op dat het vuur onder controle was.

Tupras heeft het crisiscentrum in Ankara om vliegtuigen en helikopters gevraagd om de brand te bestrijden. De overheid heeft in Antalya, in het zuiden van het land, vliegtuigen klaar staan die doorgaans worden gebruikt om bosbranden te bestrijden. (Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.