De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Quicklink]
[CMG]
[Primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Dell]
[Postbank]

Zorgen om lagere
aow in tehuizen

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, woensdag

D66 en CDA willen opheldering over de schijnbaar forse inkomensachteruitgang van aow-ers in verzorgingshuizen.

Door de verhoging per 1 juli van de eigen bijdrage voor de Algemene wet bijzondere ziektekosten (awbz) met 63 gulden, moeten de bejaarden rondkomen met 420 gulden zak- en kleedgeld in plaats van 470 gulden.

De Kamerleden Bakker (D66) en Dankers (CDA) hebben minister De Vries (Sociale Zaken) en staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) Kamervragen gesteld. Zij willen weten hoe het met de koopkracht van de ouderen is gesteld op jaarbasis.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van VWS is de verhoging van de awbz-bijdrage een jaarlijks terugkerend ritueel. De aow wordt jaarlijks in januari aangepast, de awbz-premie volgt pas in juli.

Het zou logischer zijn als dit tegelijkertijd gebeurt, maar dat is technisch niet mogelijk. De eerste helft van het jaar is de premie afgestemd op het inkomen van 1998 en vanaf juli wordt het inkomen van 1999 als uitgangspunt genomen. Dat leidt ieder jaar weer tot verwarring , aldus de zegsman.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.