De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
18 augustus 1999

 


[Dell]
[Quicklink]
[Primafoon]
[Postbank]
[BOL, voor al uw boeken]
[CMG]

Zeker 7 Nederlanders
onder de slachtoffers

door Timoteus Waarsenburg - NOORDWIJK, woensdag

Onder de meer dan 1100 doden die door de aardbeving in Turkije inmiddels te betreuren zijn, bevinden zich tenminste zeven Nederlanders, onder wie een 10-jarig meisje. Alle slachtoffers zijn van Turks-Nederlandse afkomst.

Nog eens 27 andere landgenoten van Turkse komaf, onder wie negen familieleden van het overleden meisje, zijn getroffen door de aardbeving, die 7,8 op de schaal van Richter telde.

Dit heeft de overkoepelende alarmcentrale EuroCross International in Noordwijk gisteravond bekend gemaakt. De alarmcentrale bevestigt dat een en aantal van deze getroffenen gewond is, maar precieze aantallen kan EuroCross nog niet geven. "Onder de slachtoffers bevinden zich ook mensen die materiële schade hebben", aldus een woordvoerder van EuroCross.

De slechte communicatiemogelijkheden met het getroffen gebied bemoeilijken de werkzaamheden van EuroCross op dit moment in ernstige mate. "Telefoonverkeer is bijna niet mogelijk, omdat er veel kabels vernield zijn door de aardbeving. Wij hebben inmiddels een medisch team, uitgerust met onder meer satelliettelefoons, naar Turkije gestuurd. Om hulp te bieden en beter contact te kunnen onderhouden met Nederland."

De slechte verbinding zorgt ook voor grote beroering in de Turkse gemeenschap in Nederland. Zo is de Turkse ambassade in Den Haag gisteren de hele dag overspoeld met telefoontjes. De meeste bellers wilden weten of de ambassade lijsten van slachtoffers heeft. Ook zijn inmiddels veel Nederlandse Turken afgereisd naar hun geboorteland om zelf poolshoogte te kunnen nemen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.