De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[FBTO Doorlopend Krediet]
[Netmail]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]

Beelenkamp naar De Graafschap

DOETINCHEM, donderdag

De Graafschap heeft verdediger Milan Berck-Beelenkamp overgenomen van het Italiaanse Genua, spelend in de Serie B. Beelenkamp (21) had geen perspectief meer bij Genua en tekende daarom voor vier seizoenen bij De Graafschap. De verdediger is afkomstig uit de Ajax-opleiding.

• De komst van Hans Visser naar FC Groningen is zo goed als rond. Coach Jan van Dijk is uitermate tevreden over de proefperiode van de spits en ook directeur Hans Nijland wil hem graag inlijven. Visser speelde meer dan 300 wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam uit voor MVV, AZ en FC Utrecht. Hij is nu afkomstig van het Belgische Harelbeke.

• De bekerwedstrijd Emmen - Veendam is verplaatst van dinsdag 10 augustus naar woensdag 11 augustus. Een combinatie van Emmenaren speelt op 10 augustus tegen hoofdklasser ACV uit Assen.

• FC Twente heeft in de eerste echte confrontatie voor eigen publiek Club Brugge met 2-1 verslagen. Na dik een half uur maakte Jan Vennegoor of Hesselink koppend de openingstreffer. Draco Anic maakte na 50 minuten na een fraai genomen vrije trap gelijk: 1-1. Scott Booth zorgde na een uur voor de winnende treffer: 2-1. Arbiter Temmink stuurde vlak voor tijd doelpuntenmaker Anic van het veld en gaf verder nog zes gele kaarten in de soms onvriendelijke wedstrijd. Vooraf vlogen de supporters van Brugge en FC Twente elkaar ook al in de haren en moesten zelfs drie personen naar het ziekenhuis vervoerd worden met verwondingen.

• Oud-doelman Bruce Grobbelaar heeft voor het hooggerechtshof in Londen een rechtszaak tegen het Engelse dagblad The Sun gewonnen. De tabloid dient wegens smaad 270.000 gulden te betalen aan de voormalig international van Zimbabwe. The Sun gaat in beroep tegen het vonnis. Het blad had in november 1994 een reeks artikelen gepubliceerd, waarin Grobbelaar werd beschuldigd van omkoping en manipulatie van wedstrijden. Na een justitieel onderzoek werd de oud-keeper van Liverpool samen met spits John Fashanu en de Nederlandse doelman Hans Segers (beiden destijds Wimbledon) vrijgesproken van de beschuldigingen.

• De transfer van de Noorse topspits Sigurd Rushfeldt staat op losse schroeven. Zijn oude club Rosenborg heeft hem teruggeroepen uit Portugal. Zijn nieuwe club Benfica heeft niet tijdig voldaan aan de betalingsverplichtingen. De Portugese club, die al vele jaren in financiële moeilijkheden verkeert, heeft pas 1,5 miljoen gulden naar Noorwegen overgemaakt. De Noorse kampioen heeft nog ruim 6 miljoen tegoed. Indien de openstaande rekening niet voor 31 juli is betaald, mag Rushfeldt niet meer terug naar Benfica.

• Een speler van de Roemeense club Ceahlaul Piatra Neamt is na de Intertoto-wedstrijd van zaterdag tegen Juventus (0-0) in Turijn achtergebleven. Hij wil met zijn vrouw in Italië een nieuw bestaan opbouwen, hoewel hij niet over een officieel reis- of verblijfsdocument beschikt. Drie supporters van de Roemeense club zijn na de wedstrijd om dezelfde reden niet naar hun vaderland teruggekeerd.

• De Italiaanse voetbalclub Parma heeft bij een vriendschappelijk duel een lokaal elftal ongelooflijk hard onderuit gehaald. De profs, houder van de UEFA-beker, wonnen tijdens hun trainingskamp in de Alpen met maar liefst 31-0 van Morgex. Italiaanse ploegen zijn in de voorbereiding toch al op schot; promovendus Torino heeft na zes oefenwedstrijden een doelsaldo van 85-1.

Mexico Stad. Confederatiebeker Groep A: Mexico - Egypte 2-2 (2-0). 15. Pardo 1-0, 26. Abundis 2-0, 79. Ahmed 2-1, 85. Ibrahim 2-2. Toeschouwers: 65.000.

Bolivia - Saoedi-Arabië 0-0. Toeschouwers: 7000.

Stand: 1. Mexico 2-4 (7-3), 2. Egypte 2-2 (4-4), 3. Bolivia 2-2 (2-2), 4. Saoedi-Arabië 2-1 (1-5).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.