De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Netmail]
[FBTO Doorlopend Krediet]
[V & L informatica]

Minder molestaties van arbiters

ZEIST, donderdag

Het aantal molestaties van scheidsrechters in het amateurvoetbal is in het afgelopen seizoen afgenomen. Het gaat om een daling van 12,8 procent. In het seizoen 1997-1998 werden 329 fluitisten mishandeld. In het afgelopen seizoen waren 287 arbiters het slachtoffer van gewelddadige handelingen op een voetbalveld.

De KNVB schrijft de afname toe aan de maatregelen die door het bestuur amateurvoetbal in overleg met de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (COVS) zijn genomen. Met name het lik-op-stuk-beleid en de zwaardere straffen blijken effectieve middelen.

Ook de inzet van molestatie-commissies is een succes. De leden van deze districtscommissies, waarin de KNVB en COVS samenwerken, bezoeken meteen na de gemelde molestatie het bestuur van de betrokken club om de maatregelen te bespreken die herhaling tegengaan.

Ruim vijftig procent van alle amateurclubs in Nederland heeft inmiddels het gedragsconvenant ondertekend. Dit convenant bevat afspraken tussen bestuur en spelers, waarbij vooral het gedrag op het speelveld centraal staat. Het respecteren van arbitrale beslissingen is daarin een hoofdthema.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.