De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Netmail]
[V & L informatica]
[FBTO Doorlopend Krediet]
[Prive Roddelbox]

Ronaldo genoemd in seksschandaal

door Henk van der Meyden

SUPERVOETBALLER RONALDO, die kort geleden zijn relatie met het fotomodel SUZANNE WERNER verbrak, wordt nu genoemd in een groot seksschandaal in Italië.

De net als Ronaldo uit Brazilië afkomstige 'Madame' Lara Souza de Morais is in Milaan door de politie gearresteerd. Zij runde een escort-agentschap in Milaan van peperdure callgirls en ook wordt zij verdacht van handel in cocaïne.

Ronaldo Nazario wordt genoemd in een seksschandaal.

FOTO: EPA

Uit een gerechtelijk document blijkt dat ook de 22-jarige Ronaldo een van haar klanten was. De voetballer, maar ook zakenmensen, acteurs en zelfs regeringsfunctionarissen, betaalden vermogens voor nachten met Madame Lara's meisjes.

Vorige maand maakte Ronaldo het uit met zijn vriendin Suzanne Werner . Daar gingen veel spanningen tussen het paar aan vooraf, die Ronaldo's spel negatief beïnvloedden.

Drugs

Nu is hij een van de zesendertig mannen die genoemd worden in dit seksschandaal. Er zouden foto's van Ronaldo zijn met de 31-jarige Lara. En een van haar meisjes beweert seks te hebben gehad met Ronaldo waarbij ook drugs werden gebruikt.

Een andere voetballer uit Lara's klantenbestand, is de voetballer NICOLA BERTI. Ook de naam van Inter Milaan-speler IGOR SHALIMOV wordt genoemd. Hij staat ook in het adresboek van Lara, die in maart al voor deze zaak gearresteerd werd.

De Milanese officier van justitie ALFREDO ROBLEDO heeft de affaire nu in handen. Hij heeft zeven foto's in zijn dossier van Ronaldo met Lara en haar meisjes. Op een van de foto's zou hij poseren met een gesigneerde foto van president Clinton. Maar LARA legde aan de officier de volgende verklaring af: "Ik heb Ronaldo nooit meisjes bezorgd en hij vroeg me nooit iets op dit gebied. Ik denk niet dat hij wist wat voor werk ik deed."

En terwijl Ronaldo, die zo'n driehonderdduizend gulden per week verdient, niet ontkent dat hij Madame Lara kent, zegt hij dat zij geen "intieme vriendin" was.

Fabiana Andrade.

Maar een van Lara's callgirls, Sandra Regina, zegt dat zij naar bed is geweest met Ronaldo. In het procesverbaal staat dat deze ontmoeting plaats had in haar appartement in Milaan.

"Bij die ontmoeting waren ook Lara, een Braziliaanse jongen Sergio genaamd en een Russisch meisje Ohana, aanwezig", aldus haar verklaring. Het samenzijn zou georganiseerd zijn door LARA, "omdat", aldus Sandra, "Ronaldo mijn naam kende; hij had van mij gehoord." "Ronaldo", aldus Sandra, "betaalde mij vijftienhonderd gulden."

Ze geeft ook toe dat zij, het Russische meisje en Ronaldo drugs gebruikten. Geen van de klanten van Madame Lara is beschuldigd van criminele activiteiten. Maar Lara wordt zo goed als zeker aangeklaagd, omdat zij de seksuele diensten van Braziliaanse, Italiaanse en prostituees uit Oost-Europa aanbood.

De sekssessies hadden plaats in haar appartement in Milaan en in diverse hotels.

De beschuldigingen werden het eerst gepubliceerd door het gerespecteerde Italiaanse persbureau ANSA. Daarna volgden publicaties in tal van grote kranten in Italië, zoals La Stampa, Corriere delle Sera en Republicca.

Aanklagen

Ronaldo overweegt nu deze kranten aan te klagen. Deze beschuldigingen zijn een nieuw hoofdstuk in zijn stormachtige liefdesleven.

Suzanne Werner.

Vrienden zeggen dat zijn slechte spel tijdens de WK-finale te wijten was aan een ruzie op de ochtend van de wedstrijd met zijn vriendin Suzanne Werner. Zij vond Ronaldo vervelend en saai en was van mening dat hij haar bedroog met het sexy fotomodel Fabiana Andrade.

Maar zijn agenten waren zo bezorgd over Ronaldo's leven zonder Suzanna, dat zij uit Brazilië een mooie verleidelijke brunette naar hem toestuurden om hem op te beuren. Maar Ronaldo stuurde haar meteen terug naar huis. Hij zei dat hij "iemand anders had."

Prestaties

Andere meisjes in zijn verleden waren blondines, die veel op Suzanna leken zoals Nadia Valdez Franca (23) en Viviane Brunieri (21). Zij vertelden hun liefdeservaringen met de voetbal-ster in de Braziliaanse editie van PLAYBOY. Zij gaven hem voor zijn prestaties in bed allebei een tien.

Ronaldo's naam werd ook genoemd met de Russische tennisspeelster Anna Koernikova. Zij werden samen gesignaleerd in Parijs.

MADAMA LARA, die nu 'huisarrest' heeft in Milaan, ontkende dezer dagen dat Ronaldo ooit had deelgenomen aan seks en drugsorgies, met de eerder genoemde Sandra. Via haar advocate Raffaele Della Valle liet ze weten: "Het zijn leugens. Het is onwaar. Ik weet niet waarom men dit vertelt." Lara voegde er aan toe: "Ik vind dit heel erg voor Ronaldo. Het is onrechtvaardig wat er nu gebeurt. Dit schaadt zijn image. Dat verdient hij niet."

De advocate Della Vallezei: "Het is waar dat mijn cliënte seks had met mensen en daar geld voor kreeg. Maar zeker niet de hoge bedragen die nu genoemd worden. Het is schandalig, dat LARA nu al 140 dagen huisarrest heeft door deze zaak."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.