De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[V & L informatica]
[Netmail]
[FBTO Doorlopend Krediet]
[Prive Roddelbox]

Van Aalten roert zich

Van onze dammedewerker - NIJMEGEN, donderdag

Informatica-deskundige dr. Frank Teer heeft het gisteren tijdens het Ordina Open niet kunnen redden tegen koploper Alexander Schwarzman. In een positioneel duel moest de Brabander een schijf prijsgeven en toen de Russische wereldkampioen later de gewonnen schijf terug gaf, liep Teer in een zes-om-zespositie helemaal vast.

Nog desastreuzer was de nederlaag van de Afrikaan Samb tegen Geert van Aalten. Deze grootmeester uit Huissen werd nationaal jeugdkampioen in 1976 en hoort sinds de tachtiger jaren tot de Nederlandse damtop. Hij won het toernooi al in 1994 en scoort meestal behoorlijk in Nijmegen.

Van Aalten speelt niet veel, maar laat nu zien dat hij nog steeds bij de top hoort. Gisteren speelde hij zijn Afrikaanse opponent letterlijk van het bord en Samb verloor op de klok in verloren positie. De Gelderse topper staat nu tweede en zal binnenkort (in de Zwitserse toernooiformule) de huidige wereldkampioen ontmoeten.

Het aantal spelers op drie punten achter de koploper stijgt gestaag. Katz en Valneris deelden de punten, terwijl de Afrikaan Ba zich herstelde ten koste van Rein van der Pal. Harmsma (winst op Sanders), Fijn van Draat en Kleinrensink maken nu deel uit van een tiental spelers dat Geert van Aalten met een punt achterstand volgt.

Stand: 1. A. Schwarzman 12, 2. G. van Aalten 10, 3. Samb, Van Berkel, Teer, Sekongo, Katz, Kleinrensink, Valneris, Ba, Fijn van Draat, Kalk en Harmsma 9.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.