De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[FBTO Doorlopend Krediet]
[Netmail]

Cor du Buy
tafeltennisser
van de eeuw

Van onze Telesportredactie - ALKMAAR, donderdag

Henk Kappelhoff ontdekte hem. De ere-voorzitter van de tafeltennisbond en oud-voorzitter van voetbalclub AFC zag het wel zitten in Cor du Buy, lid van de roemruchte Amsterdamse vereniging. Zonder voetbalschoenen dan, want als aspirant was hij een middelmatige speler. Maar met een tafeltennisbatje in zijn hand zag Kappelhoff een kampioen-in-wording. "Tot enkele maanden voor zijn dood de goede man is pas overleden zei hij nog wel eens tegen me: 'Weet je nog Cor, ik wist het al op je veertiende, je zou een hele grote worden'", aldus een mijmerende Du Buy, die werd uitgeroepen tot beste Nederlandse tafeltennisser van de eeuw.

Hij werd negen keer Nederlands kampioen en behoorde bij de mondiale top 32. De 78-jarige Du Buy schonk de Stichting Vrienden van het Tafeltennismuseum zijn zilveren NTTB-Cup, die hij in zijn carrière maar liefst vijftien keer won. Deze belangrijke trofee, waar tot op de dag van vandaag éénmaal per jaar om wordt gestreden door de beste tien Nederlandse tafeltennissers, werd in 1938 geschonken door Henk Kappelhoff. "Die beker heeft daardoor voor mij een aparte status. Hij was mijn ontdekker. Daar ben ik op 78-jarige leeftijd nog altijd trots op."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.