De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


donderdag
29 juli 1999

 


[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]

Winst Sligro steeg 26 procent

VEGHEL, donderdag

Levensmiddelengroothandel Sligro ziet voorlopig weinig in expansie naar het buitenland. De strategie is voorlopig de landelijke dekking van de groothandels te vervolmaken.

De 33 bestaande groothandels moeten worden aangevuld met nog eens vijf, in Groningen, Haarlem, Breda, Amsterdam en Leeuwarden. Daarnaast gaat Sligro door met het overnemen van bedrijven, meldde directeur A. Slippens gisteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De nettowinst van Sligro is in de eerste zes maanden gestegen met maar liefst 26,3 procent naar ƒ15,2 miljoen. De omzet ging met 9,2 procent omhoog naar ƒ757 miljoen. Voor heel 1999 verwacht Sligro een winst te behalen van ƒ37,5 miljoen, een stijging van 24 procent ten opzichte van 1998. De omzet komt dan op ƒ1,6 miljard. Sligro nam dit jaar al weer drie bedrijven over.

Om de markt nog efficiënter te kunnen bewerken, opent Sligro nog dit jaar een distributiecentrum in Drachten. De opening van dit tweede centrum heeft als gunstig neveneffect dat de druk op Veghel afneemt. Daar kampt het bedrijf met problemen met de personeelsvoorziening.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.