De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


donderdag
29 juli 1999

 


[ABN AMRO]
[Autosite]
[BOL, voor al uw boeken]

Vakbonden: Uitleg nodig over
bijbaan van topman LISV

door Rob Sebes - AMSTERDAM, donderdag

De vakcentrales FNV en CNV willen zo snel mogelijk opheldering over een 'schnabbel' van de toonaangevende beleidsmedewerker Simon Knepper van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen (LISV), de hoogste instantie in ons land die over de wao-keuringen waakt.

Knepper, die geldt als een expert op het gebied van wao-keuringen, blijkt een bijbaan te hebben bij de particuliere verzekeraar Movir in Nieuwegein. Bij Movir, twee weken geleden overgenomen door de ING Groep, hebben 36.000 artsen, tandartsen en notarissen een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

FNV en CNV eisen dat de LISV-directie de kwestie onderzoekt, omdat er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling. De Stichting Gedupeerde Arbeids Ongeschiktheids Slachtoffers (GAOS) eist dat Knepper door het LISV ter verantwoording wordt geroepen en zijn bijbaan onmiddellijk opgeeft.

Knepper, momenteel op vakantie, heeft zich de laatste tijd herhaaldelijk kritisch uitgelaten over de manier waarop in ons land de wao-keuringen worden uitgevoerd. Volgens een groep klanten van Movir heeft Knepper een flink pak boter op het hoofd. Deze mensen hebben hun arbeidsongeschiktheidsuitkering verloren, nadat zij tijdens een "razendsnel gesprek" door Knepper waren herkeurd. "Schande dat deze man zo'n grote broek aantrekt en er zelf als keuringsarts een potje van maakt", aldus de gedupeerde Movir-klanten.

Movir-directeur jonkheer mr. W.M. de Brauw bevestigt dat Knepper voor zijn maatschappij werkt. Maar De Brauw ontkent dat er onzorgvuldig zou zijn gewerkt. "Wij hebben jaarlijks zo'n 2700 verzekerden met ziekte- of arbeidsongeschiktheidsproblemen. In veruit de meeste gevallen gaat het om een korte ziekteperiode. Bij de langdurige gevallen betreft het vaak ziektes waar geen discussie over nodig is, zoals kanker, en waarvoor een uitkering wordt toegekend. Er zijn altijd een paar zaken die in een grijs gebied vallen. Degenen die uiteindelijk geen uitkering krijgen, zijn de uitzonderingen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.