De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Autosite]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]

Topman P&C gaat nu naar Endemol

HILVERSUM, donderdag

De bestuursvoorzitter van Peek & Cloppenburg (P & C), A. Oostvogel, stapt over naar het bestuur van Endemol. Binnen de top van het entertainmentconcern wordt hij de financiële man.

Oostvogel is drie jaar de hoogste baas geweest bij de kledingketen P & C, dat tegenwoordig Anson's heet. Vorig jaar leidde de 46-jarige bedrijfseconoom en registeraccountant een stevige reorganisatie, waarbij 1400 van de 2000 arbeidsplaatsen vervielen.

Onder Oostvogels leiding stapte de keten uit het overvolle middensegment. De 'nieuwe' keten ging zich meer richten op klanten in Nederland en België die kleding zien als een ware investering en niet als een wegwerpartikel.

Met de komst van Oostvogel bestaat de raad van bestuur van Endemol uit vijf personen. Behalve oprichters John de Mol en Joop van den Ende zijn dat Ruud Hendriks en Aad Schouwenaar, die zich ontfermde over de financiële portefeuille. Hij gaat zich nu sterker richten op geplande acquisities en de zakelijke begeleiding van dochterbedrijven .






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.