De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Autosite]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]

Introductie pil in Japan later

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, donderdag

Akzo Nobel heeft de introductie van zijn anticonceptiepil in Japan uitgesteld. Gesteggel met de overheid over de inhoud van de bijsluiter van de pil is daarvan de oorzaak.

De pil die het concern in Japan op de markt wil brengen is er een van de 'derde generatie'. Deze lichte pil is de afgelopen jaren nogal in opspraak geweest door vermeende bijverschijnselen. Bij jonge vrouwen zou, zo waarschuwden deskundigen, gebruik van deze pil kunnen leiden tot verhoogde kans op trombose.

De Britse en Duitse overheid ontraadden daarop het pilgebruik. Deze adviezen zijn intussen echter weer ingetrokken. De Japanse overheid wil nu echter dat in de bijsluiters voor eventueel trombosegevaar wordt gewaarschuwd. Akzo Nobel is daar een fel tegenstander van. Niet alleen omdat dit in Europa zou kunnen leiden tot een hernieuwde discussie over het trombosegevaar, ook omdat het concern vindt dat er dan iets in de bijsluiter komt te staan waar men bij Akzo Nobel niet achter staat.

Uitstel van de introductie leidt weliswaar tot omzetderving, maar daar moet men niet dramatisch over doen, stelde gisteren Fritz Fröhlich, lid van de raad van bestuur van Akzo Nobel. "Het is nog een erg jonge markt, de Japanse vrouw begint nu pas aan het pilgebruik." De omzetten zullen dan ook na de introductie beperkt blijven, zei hij.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.