De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]

Geslaagde missie Columbia

Na vijf dagen in de ruimte, landde gisterochtend met uitgeklapte parachute de Amerikaanse space shuttle Columbia in Florida, voor het eerst in de geschiedenis met een vrouwelijke commandant Eileen Collins (42) aan boord.

Na de lancering van de enorme ruimte-telescoop Chandra in de ruimte, het belangrijkste doel van de missie, was Collins blij haar dochtertje weer in de armen te kunnen sluiten. "Het was geweldig", reageerde de Amerikaanse met de vier mede-astronauten aan haar zijde.

Maar niet zonder gevaar. NASA bevestigde gisteren dat er brandstof uit een van de belangrijkste motoren van de shuttle was gelekt tijdens de 8,5 minuten durende lancering van de Columbia vijf dagen eerder. Als er meer brandstof was gelekt, was de motor automatisch uitgevallen, en had Collins een gevaarlijke noodlanding moeten maken.

FOTO: EPA






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.