De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[Belastingdienst]
[Dell]
[BOL, voor al uw boeken]
[CMG]
[Scoot]

Drijvende parken en pleinen op het IJ

door Tjerk de Vries - AMSTERDAM, donderdag

Amsterdam gaat op het IJ drijvende pleinen, plantsoenen en parken creëren om zo het gebrek aan openbare ruimte te compenseren.

De verplaatsbare parken en pleinen gaan samen Ycity vormen.

Het nieuw gewonnen deel Amsterdam komt voorlopig te liggen achter het science center New Metropolis. Door in eerste instantie zo'n 20 pontons van zes bij zes meter te laten begroeien met gras, planten en bomen of te bestraten, worden geheel nieuwe onverwachte openbare ruimtes gemaakt.

Het initiatief is afkomstig van de stichting O.A. die zich eens in de tijd met een groot project in Amsterdam bezighoudt. Momenteel vinden de laatste gesprekken plaats met de gemeente en de waterpolitie, maar de officiële opening van het eerste drijvende plein is al gepland. Op 21 augustus zal naast de hoofdingang van New Metropolis het geheel feestelijk worden geopend. De gemeente Amsterdam spreekt van "een heel leuk initiatief".

Stichting O.A. zegt de ruimte in Amsterdam op een nieuwe manier in te willen delen en zoekt daarvoor dus het water op. "De verplaatsbare pleinen bieden een oplossing voor tijdelijk ruimtegebrek en kunnen invulling geven aan de behoeftes van dat moment," zegt M. Alberts van de stichting.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.