De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Dell]
[CMG]
[Scoot]
[Belastingdienst]

Uitstel nachtverbod
Rotterdam Airport

Van onze verslaggevers - DEN HAAG, donderdag

Het verbod op nachtvluchten vanaf Rotterdam Airport wordt uitgesteld. In plaats van op 5 augustus worden de nachtvluchten, tussen elf uur 's avonds en zeven uur 's ochtends, pas op 1 november verboden.

De ministers Netelenbos (Verkeer) en Pronk (Milieu) hebben dit gisteravond besloten, onder druk van een kort geding dat was aangespannen door een aantal vliegmaatschappijen en het personeel van de luchthaven. Het geding zou morgen dienen.

De vliegmaatschappijen waren vooral verontwaardigd dat ze pas drie weken voordat het verbod van kracht zou worden zijn ingelicht. Transavia bijvoorbeeld had het schema voor de vakantievluchten grotendeels moeten omgooien.

Op verzoek van de gemeente Rotterdam wil minister Netelenbos bovendien toch toestemming geven voor zakelijke vluchten in de nacht. In het besluit van drie weken geleden waren ook die verboden.

Volgens het ministerie was het aan sommige vliegmaatschappijen al langer bekend dat het verbod er zou komen, maar niet aan allemaal. "De maatregel is uitgesteld om die partijen tegemoet te komen", aldus een woordvoerder.

Een woordvoerster van de luchthaven sprak over een ,,verstandig besluit''. Het respecteert de afspraken tussen de luchthaven en de gemeente Rotterdam over zakenvluchten. Bovendien komen op korte termijn reizigers en luchtvaartmaatschappijen niet in de problemen.

Schiphol
De Nederlandse luchtvaartsector, de milieubeweging, de gemeenten rondom Schiphol en de provincie Noord-Holland zijn het erover eens dat Schiphol mag groeien zolang de luchthaven binnen de grenzen voor geluidsoverlast en luchtvervuiling blijft.

Ondanks deze overeenkomst konden de partijen in het Tijdelijk Overlegplatform Schiphol (TOPS) niet tot een onverdeeld advies komen. Na maandenlang overleg staan nog tal van discussiepunten overeind.

Toch werd het verdeelde advies gisteren aan minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) gepresenteerd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.