De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Belastingdienst]
[CMG]
[Scoot]
[Dell]
[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]

Automobilist kijkt recht in
loop pistool tijdens rijden

Van onze correspondent - MUIDEN, donderdag

De politie heeft gisternacht vijf jongeren uit Noord-Nederland aangehouden wegens bedreiging van een 21-jarige automobilist uit Heerde op de snelweg A1.

Het slachtoffer reed rond halftwee bij Muiden in de richting van Amersfoort, toen naast hem een auto kwam rijden met de vijf knapen erin. Een van de inzittenden richtte daarbij een pistool op de inwoner van Heerde. De eenzame automobilist schrok en alarmeerde met zijn mobiele telefoon de politie. Die trof enige tijd later de wagen met de jongens op parkeerplaats De Slaag bij Amersfoort aan.

Het vijftal werd uit de auto gepraat en aangehouden. Het bleek te gaan om een 23-jarige inwoner van Groningen, twee broers uit Assen van zestien en negentien jaar oud en twee achttienjarige plaatsgenoten. In de wagen van het vijftal werden twee luchtdrukpistolen, een ploertendoder, een knipmes en wurgstokken aangetroffen.

De verdachten werden in eerste instantie overgebracht naar de politiebureaus van Amersfoort en Baarn. De politie Gooi en Vechtstreek heeft de zaak in onderzoek. Het motief voor de bedreiging en de reden voor al het wapentuig in de auto van de Noorderlingen is nog onduidelijk.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.