De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Scoot]
[Belastingdienst]
[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[Dell]

Rel om verzekeringreclame met mosselen

door Paul Jansen - AMSTERDAM, donderdag

Het langdurig in beeld brengen van mosselen bij een tv-reclame voor verzekeringen heeft tot een fikse rel geleid tussen het Productschap voor Vis en Visproducten en verzekeraar Axa.

In een tv-reclame suggereert de Haagse verzekeraar namelijk dat het eten van mosselen gevaarlijk is en tot voedselvergiftiging leidt. Het productschap eiste gisteren dat het spotje met onmiddellijke ingang van de buis wordt gehaald. Axa wil niet op de eis ingaan.

'Axa, voor al uw plannen en alles wat daar tussenkomt' luidt de slogan van de verzekeraar aan het einde van een filmpje waarin de vangst en de bereiding van mosselen uitgebreid aan bod komen. In de reclameboodschap worden vervolgens twee zakenlieden opgevoerd, die bij het nuttigen van de schaaldieren praten over een belangrijke presentatie voor de volgende dag. Volgens hen kan niets de presentatie verhinderen, waarna zij de mosselen opeten.

"Hier zijn we absoluut niet blij mee", aldus een woordvoerster van het productschap over de suggestieve reclame. De verzekeraar toont zich verbaasd over de commotie. "De commercial is niet bedoeld om mosselen in diskrediet te brengen. We krijgen juist veel positieve reacties van mensen die het als pure mosselpromotie zien", beweert een zegsman.

Volgens planning zal Axa de spot nog tot 12 augustus uitzenden. Het productschap beraadt zich nog op verdere stappen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.