De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[CMG]
[Scoot]
[Dell]
[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Belastingdienst]

Toeristes in Edam op hek gespietst

Van onze correspondent - EDAM, donderdag

Drie toeristes zijn gisteren ernstig gewond geraakt, toen ze op de drukbezochte kaasmarkt in Edam op de punten van een smeedijzeren tuinhek werden gespietst. De slachtoffers van het ongeluk zijn een 29-jarige Australische, een 34 jaar oude Italiaanse en een vrouw uit Spanje (31). Een vierde toeriste kwam met de schrik vrij.

Het bizarre ongeluk op het Jan van Nieuwenhuizenplein gebeurde, toen het viertal een plaatsje zocht om de activiteiten op de wekelijkse kaasmarkt beter te kunnen zien. In de hoop op een optimaal overzicht van de markt klommen ze op een los dranghek dat tegen een hoger en van scherpe punten voorzien siertuinhek stond. Het viertal torende daardoor hoog boven het publiek uit en de vrouwen hielden zich min of meer vast aan het tuinhek.

Plotseling schoot echter het dranghek onder hun voeten weg en vielen drie toeristes voorover op de punten van het sierhekwerk. De slachtoffers gilden van pijn. Zij werden overgebracht naar ziekenhuizen in Zaandam en Purmerend. De vakantiegangster uit Australië moest een spoedoperatie ondergaan aan een perforatie in de onderbuik. Ook de Spaanse liep een buikwond op. De Italiaanse had verwondingen aan haar linker- en rechterlies, maar kon gisteravond het hospitaal weer verlaten.

Een drager van de kaasmarkt in Edam kijkt met ontzetting naar de punten van het tuinhek waarop de toeristes werden gespietst. FOTO: RICHARD MOUW






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.