De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Scoot]
[CMG]
[Dell]
[Belastingdienst]
[Zonnesteek-weken bij primafoon]

Tandje erbij voor 92-jarige

Van onze correspondent - ASSEN, vrijdag

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, doet de bijna 93 jaar oude Th. Mooy uit het Noord-Hollandse Winkel deze week voor de 25e keer mee met de Drentse Rijwielvierdaagse. Op zijn een jaar oude Gazelle Avignon fietst de oudste deelnemer iedere dag de 40-kilometerroute vanuit Assen samen met zijn dochter en twee schoondochters.

De vitale negentigplusser is het fietsen niet vreemd. Als het even kan, fietst hij thuis iedere dag nog zeker 20 kilometer. De krasse deelnemer die eruit ziet alsof hij nog geen zeventig jaar is, heeft er veel plezier in. "Wat mijn geheim is om zo oud te worden? Mijn vader is 98 jaar geworden dus het zal wel in de genen zitten. Ik doe gewoon rustig aan en ik leef gezond. Af en toe neem ik een pilsje. Zo'n 42 jaar geleden ben ik met roken gestopt omdat ik wat gezondheidsklachten kreeg", zegt de gepensioneerde dorpssmid.

De 92-jarige Mooy doet al voor de 25e keer aan de Drentse Rijwielvierdaagse. Dit jaar samen met zijn dochter en 2 schoondochters. FOTO: BERT WIERINGA

Onder het toeziend oog van het standbeeld van Bartje die speciaal voor de rijwielvierdaagse naar de starttent in Assen is verhuisd, verschenen de duizenden deelnemers gisterochtend voor de tweede dag aan de start.

Mensen die met de auto kwamen, hoefden zich totaal geen zorgen te maken of hun wagen wel veilig geparkeerd stond op het terrein van de kazerne in Assen want militairen van de luchtmobiele brigade hielden de wagens uiterst scherp in het oog.

Dat fietsen op de camping aan de Baggelhuizerplas niet werden bewaakt, ondervond een 26-jarige begeleidster van een groep verstandelijk gehandicapten. Vier fietsen van de gehandicapten bleken gestolen. Ook waren er evenals de eerste dag weer een paar valpartijen. "Twee mensen braken hun arm in Assen en er was in Echten nog een vrouw die haar sleutelbeen brak", aldus coördinator Ieke Knoop.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.