De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
29 juli 1999

 


[Scoot]
[Belastingdienst]
[CMG]
[Zonnesteek-weken bij primafoon]
[BOL, voor al uw boeken]
[Dell]

Topdrukte op Franse wegen dit weekeinde

Van onze Haagse redactie - DEN HAAG, donderdag

De ANWB waarschuwt Nederlandse vakantiegangers, die dit weekeinde door Frankrijk reizen, voor gigantische files. Maar ook in België, Duitsland en Italië wordt topdrukte verwacht.

Vooral op zaterdag kunnen op sommige Franse routes richting het zuiden files van zeventig kilometer of langer voorkomen. De laatste zaterdag van juli wordt in Frankrijk bestempeld als 'jour noir' vanwege de gigantische drukte op het wegennet en het grote aantal te verwachten dodelijke ongelukken.

De ANWB adviseert Nederlandse vakantiegangers dan ook om, als het enigszins mogelijk is, op zaterdag niet door Frankrijk te rijden. Overigens worden ook op de wegen terug van het zuiden lange files verwacht.

Ondanks de vele campagnes van de Franse overheid om de automobilisten uit hun auto te krijgen, vertrekken komend weekeinde miljoenen vakantiegangers naar hun bestemming.

De drukte op het Franse wegennet begint op vrijdagmiddag met opstoppingen in Parijs en op de uitvalswegen van en naar de hoofdstad. Ook vrijdag in de nacht zal het daar, volgens de ANWB, druk blijven.

Op zaterdag zijn de belangrijkste knelpunten te vinden op de Autoroute du Soleil: de A6 Parijs-Lyon, de A7 Lyon-Orange en de A9 Orange richting Spaanse grens. Verder worden lange files verwacht op de A10 Parijs richting Bordeaux, de A46 bij Lyon en de A51 bij Marseille. Maar ook de wegen naar Bretagne en Normandië zullen bomvol zijn.

De Franse overheid heeft aangekondigd diverse maatregelen te zullen nemen om het verkeer in goede banen te leiden. Zo zullen sommige afritten van de snelweg dit weekeinde worden gesloten. Verder staan er 59 informatieposten langs de drukke wegen waar meer informatie en adviezen over de omleidingsroutes te krijgen zijn.

België
Maar ook in België wordt topdrukte verwacht. Vooral rond de grote steden en op de wegen richting de kustplaatsen zullen lange files ontstaan. Ook op de wegen in Duitsland zijn verkeersopstoppingen onvermijdelijk. Zowel in noordelijke als in zuidelijke richting wordt drukte verwacht. De wegen in Italië zullen ook vol zijn omdat in dat land ook de vakanties van start gaan. In Oostenrijk is het nog steeds opletten wegens de omleidingen op de A10 bij de Tauerntunnel.

Dit weekeinde kan het in eigen land ook druk worden op de wegen. Het voorspelde mooie strandweer kan op zaterdag en zondag weer voor grote opstoppingen zorgen op de wegen richting de kustplaatsen en recreatiegebieden.

Maar ook grote evenementen zoals het zomercarnaval in Rotterdam kunnen voor problemen op de wegen zorgen. Ook in Friesland kan het druk worden vanwege de vele bezoekers die op het Skûtsjesilen afkomen. Op het TT-circuit in Assen vindt het Truckstarfestival plaats waardoor de kans op vertraging op de A28 richting Assen groot is.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.