De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Matchbank]
[Jaarverslag Service]
[Quicklink]

Transfer Verlaat
lijkt bijna rond

AMSTERDAM, zaterdag

Er lijkt eindelijk een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen Ajax en VfB Stuttgart over een transfer van Frank Verlaat. Voorzitter Mayer-Vorfelder van de Duitse club heeft Ajax te kennen gegeven onder 'bepaalde omstandigheden' mee te willen werken aan een vertrek. Dat houdt waarschijnlijk in dat VfB zo goed als rond is met verdediger Thomas Helmer van Bayern München, die in Stuttgart Verlaat moet opvolgen. Het contract van Verlaat (31) in Stuttgart loopt nog twee jaar door. Omdat Verlaat al eerder aangaf weg te willen uit Duitsland lijkt de overgaang naar Amsterdam zo goed als rond. Met de overgang is zes miljoen gulden gemoeid.

* Vitesse staat alleen open voor een buitenlandse transfer van Nikos Machlas. Voorzitter Karel Aalbers heeft dit bij de presentatie van de Roemeense international Stefan Nanu gezegd. "We werken alleen mee met een overgang naar het buitenland", aldus de preses. "Op dit moment lopen er geen gesprekken. Alleen Bayern München heeft zich het afgelopen seizoen concreet gemeld. Maar dat bod was te laag. Zoals het er nu uitziet blijft Machlas gewoon hier." De Griekse aanvaller heeft bij Vitesse nog een doorlopend contract tot en met medio 2001.

* De tuchtcommissie van de KNVB heeft NAC en Vitesse een voorwaardelijke geldboete van respectievelijk 10.000 en 7500 gulden opgelegd. De beide clubs kregen de straffen, met een proeftijd van een jaar, omdat ze spelers hebben opgesteld die niet in het bezit waren van een tewerkstellingsvergunning. Vitesse heeft in de periode 14 augustus tot met 31 oktober 1998 Mamadou Zongo uit Burkina Faso ingezet in wedstrijden in het betaald voetbal. Bij NAC gebeurde dit van 10 augustus 1998 tot met 15 maart van dit jaar met de Brazilianen Pacheco de Oliveira en Dos Santos Rodriques.

* De Belgische doelman Jurgen Belpair staat komend seizoen in de Toto Divisie onder de lat bij RBC. De club uit Roosendaal bereikte overeenstemming met de 26-jarige keeper over een eenjarige verbintenis met een optie voor nog een jaar.

* Ruben Klaver speelt de komende twee seizoenen voor Eindhoven. De rechterspits mocht bij Heracles transfervrij vertrekken. Heracles heeft Arjen Vermeulen (30) voor één jaar gecontracteerd. Vermeulen (ex-Vitesse) was bij MVV transfervrij.

* De Emmen-spelers Michiel Sanders en Steve van den Broek-Humphtrey vertrekken voor volgend seizoen naar SV Meppen. Emmen laat het duo op huurbasis vertrekken om ervaring op te doen bij Duitse club.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.