De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Jaarverslag Service]
[BOL, voor al uw boeken]
[V & L informatica]
[Wanadoo]
[Oce]
[Libertel]
[ABN AMRO]
[Autosite]

Kort geding VNU
tegen vacature-
site op Internet

door Romke Spierdijk - AMSTERDAM, dinsdag

Uitgever VNU spant een kort geding aan tegen vacature-site Monsterboard.nl omdat deze in zoekmachines misbruik zou maken van de naam Intermediair.

Zoekmachines op Internet bieden sinds kort de mogelijkheid 'magneetwoorden' te kopen: wanneer op een bepaald woord gezocht wordt, verschijnt boven de zoekresultaten een advertentie. Het magneetwoord 'vacatures' bijvoorbeeld, laat boven de resultaten van zoekmachine Vindex advertenties van Intermediair Online en Monsterboard.nl zien.

Wie in deze zoekmachine echter zoekt op de naam 'Intermediair', krijgt een advertentie van Monsterboard.nl te zien. En daar is uitgever VNU niet blij mee. Intermediair Online is een van de best bezochte Nederlandse vacature-sites op internet.

Volgens de advocaat van VNU, mr J. van Manen, maakt Monsterboard.nl zich schuldig aan merkinbreuk. "Ze proberen voordeel te behalen met de merknaam Intermediair. Mensen zijn op zoek naar ons en worden vervolgens geconfronteerd met een ander bedrijf. Afgezien daarvan: Intermediair had zelf graag dit magneetwoord gekocht."

Martijn van den Heuvel van Monsterboard.nl: "We maken gewoon gebruik van de mogelijkheden die zoekmachines bieden. Ik heb niet het idee dat we iets fout doen. Werkzoekenden zoeken op bepaalde woorden en die proberen wij te kopen. Ze worden gewoon geattendeerd op het bestaan van onze site, waar óók vacatures te vinden zijn. Per slot van rekening zijn wij een intermediair op de arbeidsmarkt."


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.