De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Libertel]
[Jaarverslag Service]
[Autosite]
[Oce]
[Wanadoo]

Blokker verliest geding tegen KBB

AMSTERDAM, zaterdag

Blokker heeft niet kunnen voorkomen dat de aandeelhouders van KBB komende dinsdag dan toch eindelijk officieel akkoord gaan met de juridische fusie tussen het Bijenkorf-concern en Vendex. De bijeenkomst kan gewoon doorgaan, bepaalde de rechtbank in Amsterdam gisteren in een door Blokker aangespannen kort geding.

Het detailhandelsconcern (onder andere Blokker, Bart Smit en Xenos) eiste onder meer intrekking van het fusievoorstel, inzage in de boekhouding van KBB en uitstel van de buitengewone vergadering. Als grootaandeelhouder met een belang van 6,8 meende Blokker daarop aanspraak te kunnen maken. Doel van deze exercitie: het afdwingen van een betere ruilverhouding tussen de aandelen Vendex en KBB.

Blokker laat het er echter niet bij zitten. De grootaandeelhouder begint een bodemprocedure. "Wij blijven de ruilverhouding onredelijk vinden", reageerde Blokker-advocaat Ch. Bannier. "En juist daar heeft de president zich niet over uitgelaten in verband met de compexiteit van de materie."

Blokker verwierf het KBB-belang vorig jaar in het heetst van de overnamestrijd rond het Bijenkorf-concern. Vendex begon deze dans; later mengde WE International (eigenaar van de inmiddels gebundelde modeketens Hij en Zij) zich in de strijd. Ook Blokker overwoog een bod, maar haakte af toen de beide rivalen de prijs steeds verder opdreven. Uiteindelijk won Vendex het gevecht.

Economisch zijn KBB en Vendex inmiddels gefuseerd. Dinsdag moeten de aandeelhouders dit nog eens juridisch bezegelen. Omdat Vendex ruim 93 procent van de aandelen bezit, lijkt dit een wassen neus.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.