De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]

Koreaanse schermutselingen
in Gele Zee duren voort

SEOEL, zaterdag

De spanningen in de Gele Zee, waar Noord- en Zuid-Korea sinds dinsdag zijn verwikkeld in een kat- en-muisspel, zijn gisteren weer opgelopen, toen Zuid-Koreaanse oorlogsschepen vier Noord-Koreaanse patrouilleboten ramden en terugduwden naar de eigen wateren.

De schepen van de beide naties hielden na het incident aan weerszijden van de door de VN bepaalde grens de wapens op elkaar gericht, maar tot een schotenwisseling is het niet gekomen.

Noord-Koreaanse oorlogsschepen varen sinds dinsdag de omstreden wateren in en uit, kennelijk om Noord-Koreaanse vissersschepen te beschermen die er op krab vissen. Dit komt wel vaker voor, maar in het verleden bliezen de Noord-Koreanen gewoonlijk de aftocht wanneer de Zuid-Koreaanse marine verscheen.

Zuid-Korea liet weten torpedojagers en andere oorlogsschepen te hebben samengebracht om ,,koste wat kost'' een eind te maken aan de confrontatie. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat niet zou worden getolereerd dat Noord-Koreaanse schepen Zuid-Koreaanse wateren betreden en dat zonodig de land- en de luchtmacht zullen worden ingezet.

De grens, die door de VN is getrokken tussen het vasteland van Noord-Korea en vijf Zuid-Koreaanse eilanden, is al sinds de jaren zeventig een bron van conflicten. (AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.