De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Belgrado beschiet
dorpen Albanië

TIRANA, zaterdag

Ondanks een kersvers vredesakkoord hebben gisteren Joegoslavische troepen het Kosovaarse dorp Gorozhup bij de grens met Albanië in brand gestoken. Sinds de nacht van donderdag op vrijdag beschoten zij ook grensdorpen in Noord-Albanië.

Dat verklaarde de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Tirana gisteren. Of er gewonden zijn gevallen, werd niet gemeld.

Bij de nachtelijke acties kwamen mortieren in het Albanese dorp Letaj terecht, en werden drie huizen in Pogaj geraakt. Gistermiddag werden ook Dobrune, Vlahan en opnieuw Letaj bestookt.

Intussen ging de terugtrekking van Joegoslavische troepen, zoals overeengekomen in het akkoord, gisteren door. De Joegoslavische media meldden dat ongeveer 30 bussen met Servische militairen de provincie gisteren verlieten. Ook stegen twee MiG-21's op van de Kosovaarse hoofdstad Pistina richting Belgrado.

Op verschillende wegen in het noorden van de provincie vonden opstoppingen plaats door de vertrekkende konvooien, en burgers die zich per auto bij hen voegden. Ook Servische burgers in Zuid-Kosovo verlieten in groten getale hun huis en gingen op weg naar Pristina. Nog eens 250 Serviërs vluchtten gisteren van Kosovo naar Montenegro. (Reuters/AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.