De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Dell]
[Eurocard Mastercard]
[KPN Zomerweken]
[Belastingdienst]
[World OnLine]
[Postbank Vakantiegeld]
[Oce]
[Tele 2]
[Wanadoo]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]

Tonnen schade door ontspoorden

door Hens Schonewille - MAARSSEN, zaterdag

Een Intercity van de NS is gisterochtend op het station van Maarssen in volle vaart op een zogenoemde invalidenbrug gebotst, die door onbekenden op de rails was gelegd.

De trein liep voor honderdduizenden guldens schade op. De NS is des duivels. Een woordvoerder van de maatschappij noemt de daders "krankzinnigen die het leven van de treinreizigers en het treinpersoneel in gevaar hebben gebracht."

De invalidenbrug wordt op het station gebruikt om reizigers in een rolstoel in en uit de trein te helpen. Het verrijdbare platform staat op het perron vast met een slot waarvan alleen NS-personeel een sleutel heeft. Gisterochtend verbraken vandalen het slot, waarna ze het platform op spoor 1 kieperden.

De misplaatste grap leidde bijna tot een ramp toen om kwart voor vier de Intercity tussen Amsterdam en Utrecht met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur langs station Maarssen denderde. De trein knalde op het obstakel en kwam na 500 meter tot stilstand.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.