De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Oce]
[Postbank Vakantiegeld]
[KPN Zomerweken]
[CMG]
[Eurocard Mastercard]
[Tele 2]
[World OnLine]
[BOL, voor al uw boeken]
[Belastingdienst]
[Dell]
[Wanadoo]

Baby-kameel uit lijden verlost

Van onze verslaggevers - ALMERE, zaterdag

De pas vier weken oude baby-kameel Abdullah van circus Bongo is gisteren door de Almeerse dierenarts dr. Vrieze uit zijn ondraaglijk lijden verlost, nadat het weerloze dier woensdagavond door een groepje opgeschoten tieners was geslagen, geschopt en met stenen bekogeld.

De Almeerse politie is gisteren overspoeld met boze telefoontjes over deze weerzinwekkende gruweldaad. Via een buurtonderzoek in de Kruidenwijk en schoolbezoeken hoopt men de daders spoedig aan te kunnen houden.

Circusdirecteur Ben Diks en zijn vrouw Tine zijn ontroostbaar. Na een lange nacht waken bij het zwaargewonde dier viel gistermorgen het onvermijdelijke besluit om het kameeltje te laten inslapen. "Abdullah is niet meer uit zijn zware shocktoestand gekomen. We konden niet anders!"

Gehuil
Het aanhoudende gehuil van de moeder-kameel om haar verloren jong ging gisteren op het circusterrein in Almere-Stad door merg en been.

Gevoelens van machteloze woede over zoveel wreedheid overheersen bij de tientallen snikkende kinderen en moeders die het echtpaar Diks sterkte kwamen wensen. Hun woonwagen staat inmiddels vol bloemen en troostkaartjes.

"Eerst was ik ziedend, nu heb ik eigenlijk alleen nog maar diep medelijden met de daders. Ik zou hebben gewild dat ze gisternacht bij de huilende moeder en haar gewonde baby waren geweest", zegt Diks.

Een hevig geëmotioneerd tienermeisje kwam gistermiddag, aan de arm van een vriendin, haar excuses maken bij de circusdirecteur voor de barbaarse actie van haar vrienden. Ze was er bij toen de jongens hun misplaatste machogedrag botvierden op de baby-kameel. De politie doet een dringend beroep op getuigen om contact op te nemen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.