De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[KPN Zomerweken]
[Wanadoo]
[Postbank Vakantiegeld]
[World OnLine]
[Belastingdienst]
[Oce]
[CMG]
[Dell]
[Eurocard Mastercard]
[Tele 2]

Verkiezingen om zenders kabel-tv

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, zaterdag

Het kabinet overweegt de mogelijkheid tot invoering van kabelverkiezingen, zodat de abonnees kunnen stemmen over welke zenders ze willen ontvangen.

In een nota over de toekomst van de kabel suggereert staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) om de huidige programmaraden niet meer te laten benoemen door de gemeente maar hier verkiezingen voor te houden.

Volgens de PvdA-bewindsman moeten de programmaraden, die de kabelexploitanten adviseren over de samenstelling van het basispakket, rekening houden met de voorkeuren van het publiek.

Een gevarieerde samenstelling van het basispakket is noodzakelijk, vindt Van der Ploeg. Dit betekent volgens hem dat het basispakket naast de publieke ook de meest bekeken Nederlandstalige commerciële zenders moet bevatten.

De consument moet van Van der Ploeg zelf de keus kunnen maken welke zenders en diensten hij afneemt van de kabelmaatschappij. Ze mogen bovendien bij het invoeren van decoders en basis- en pluspaketten niet het slachtoffer worden van enorme prijsstijgingen.

Het kabinet wil een onderzoek laten uitvoeren naar de kostenontwikkelingen bij de kabelaars. Mocht daaruit blijken dat de kijkers te veel gaan betalen, dan worden maatregelen genomen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.